Liceul Teoretic „Sfânta Maria”
Strada Doja Gheorghe, #81, Galați, Romania, 800291
 

Repere istorice

Peste patruzeci de ani de existenţă în peisajul şcolar gălăţean, a făcut din liceul nostru un nume de rezonanţă la care au contribuit, în măsură egală, elevi, profesori, părinţi şi comunitatea locală.

Înfiinţat în 1965, într-un cartier cu populaţie tânără, Ţiglina II, Liceul Teoretic nr.7 (cu clasele I-XII) şi-a câştigat repede renumele. Modificările din sistemul de învăţământ la nivel local şi naţional au produs metamorfoze diverse, astfel din Liceul Teoretic nr.7 a devenit, pe rând, Liceul nr.10, Grupul Şcolar de Industrie Uşoară, din 1995, Grupul Şcolar „Sfânta Maria”, iar din anul şcolar 2012-2013, Liceul Teoretic „Sfânta Maria”.

 

Cadrul geografic și cultural

Prin poziţia sa geografică, unitatea noastră şcolară, aflată în municipiul Galaţi, deserveşte o populaţie şcolară aflată pe o rază de aproape 40 km spre nordul judeţului, cel mai apropiat liceu cu cadre didactice calificate în domeniul industriei textile, situându-se în comuna Pechea, la 35 km de Galaţi. De asemenea, la Liceul Teoretic „Sfânta Maria” învaţă şi elevi din judeţul Tulcea, din localităţile riverane.

 

Localizare pe hartă

© Liceul Teoretic „Sfânta Maria” Galați
website hits counter vizualizări